Airport Nikola Tesla Belgrade - Београд

Taxi Services

Nikola Tesla Luchthaven

Nikola Tesla Airport (IATA: BEG, ICAO) is een Servische vliegveld, die in de buitenwijk Surčin ongeveer 15 km ten Westen van Belgrado ligt. Het is de grootste en drukste luchthaven van Servië. Het wordt beheerd door het Franse luchthavenexploitant Vinci Airports en is vernoemd naar de Servisch-Amerikaanse uitvinder Nikola Tesla.

 

air serbia

Air Serbia

De nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Servië is Air Serbia en gebruiken Belgrado Nikola Tesla als hun hub, maar ook low budget maatschappijen zoals Wizz Air. De luchtvaartmaatschappij Air Serbia is in 2013 de opvolger geworden van “JAT Yugoslav Airlines”, de nationale luchtvaartmaatschappij van het voormalige Joegoslavië. Vanaf 2013 is er sprake van een strategisch partnerschap met Etihad Airways, dat 49% van de aandelen in bezit heeft en de overige 51% in handen zijn Republiek Servië. Vliegtuigen zijn te herkennen aan dubbel koppige adelaar. De eerste Airbus A319 werd genoemd naar bekende Servische tennisspeler Novak Djokovic! Met Air Serbia kunt u vliegen naar 44 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. De vloot bestaat tot dusver uit 21 toestellen (Airbus, ATR en Boeing) met een verwachte uitbreiding van nog 10 Airbus A320 exemplaren.

Toekomstige plannen

In 2012 is de aftrap geweest om Nikola Tesla te moderniseren en flink uit te breiden. Als gevolg hiervan werd een in eerste fase 2.750 vierkante meter toegevoegd. Ook zijn er plannen voor de bouw van een nieuwe verkeerstoren en bij toekomstige uitbreidingen van de huidige terminals zou 17.000 m² extra moeten worden toegevoegd. Vanaf 2018 kende de luchthaven een aanzienlijke stijging van passagiers met in medio 2022 al bijna 3 miljoen passagiers! Verder heeft de luchthaven twee terminals, 66 incheckbalies en 27 gates.

Goedkoop en betrouwbaar!

Taxi-booking.eu biedt u 24/7 goedkoop, snel en betrouwbaar vervoer van en naar de luchthaven van Belgrado. Vergelijk andere aanbieders, maar u zult altijd de beste deals bij taxi-booking.eu tegen komen! Geen stress, wij regelen voor u de meest efficiënte taxidienst om u van en naar Belgrade Nikola Tesla Airport te brengen.

Onderstaande bezienswaardigheden moet je gezien hebben!

Top 10 bezienswaardigheden

Ontdek

  • Kalemegdan
  • Skadarlija
  • Knez Mihailova
  • Sv. Sava tempel
  • Nikola Tesla
  • Ada Ciganlija
  • Beograd na vodi
  • Musea