Airports Serbia

Aerodromi – Flughäfen – Vliegvelden – Aeroporti

Airports Serbia

Servië heeft in totaal 5 nationale en internationale luchthavens die ervoor zorgen dat toeristen, vrienden, familieleden, zakenlieden en goederen op tijd aankomen of vertrekken. Wij zullen ze hieronder allemaal opsommen:

Nikola Tesla – Belgrade

Nikola Tesla Airport Belgrade is de belangrijkste en de grootste van het land. Bijna 95% van alle passagiers loopt via Nikola Tesla die op een afstand van 15 kilometer van Belgrado ligt. Dit vliegveld dient ook als een hub voor de grootste luchtvaartmaatschappij Air Serbia, maar ook voor goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals WizzAir. Er zijn twee terminals op de luchthaven, waarbij “terminal I” grotendeels bedoelt is voor binnenlandse vluchten van Servië en “terminal II” een capaciteit heeft van 5 miljoen passagiers en grotendeels gericht is op internationale vluchten. De luchthaven heeft over het algemeen verbindingen met ruim 50 steden, oplopend tot meer dan 100 bestemmingen tijdens het zomerseizoen.

Konstantin Veliki – Niš

NIS Airport (IATA: INI, ICAO: LYNI) de op een na grootste en drukste luchthaven van Servië ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Nis. Naast Air Serbia, zal je ook vaak goedkope luchtvaartmaatschappijen, Wizz Air en Ryanair tegenkomen, die sinds 2015 dagelijks hun vluchten uitvoeren naar grotendeels Europese bestemmingen. NIS Airport zag zijn passagiersgroei laatste jaren oplopen en daarom was de noodzaak om het vliegveld uit te breiden en te moderniseren.

Morava – Kraljevo

Morava Airport, ook bekend als Lađevci Airport, is zowel een civiele als militaire luchthaven. Dichtbijgelegen stad is Kraljevo (15 km), Čačak (25) en Kragujevac (39 km). Luchthaven Morava (IATA: KVO, ICAO: LYKV) is verdeeld in twee delen. Het eerste deel deed vroeger dienst als vliegstation, terwijl het andere deel dienst doet als hoofdterminal voor de commerciële vluchten. Door nieuwe investeringen en uitbreidingen wordt het luchthaven Morava steeds meer belangrijker voor passagiers uit het hart en omstreken van Servië.

Vrsac Airport – Vrsac

De luchthaven van Vrsac, gelegen in de stad Vrsac, staat bekend als een van de kleinste luchthavens in Servië die dienst doet als opleidingsschool onder de SMATSA Aviation Academy. De luchthaven heeft vijf hangars die plaats bieden aan vluchten van de school en de landbouwluchtvaart. Het is een van de beste trainingscentra in Europa met een baanbreedte van 25 m. Talloze luchtvaartmaatschappijen, zoals Air Algerie, Air Mali, Air Malta, Iraqi Airways, Libyan Airlines, Turkish Airlines en Taag Angola, hebben veel piloten die opgeleid zijn door de Vrsac trainingsacademie. Plannen zijn er om de landingsbaan te vernieuwen, zodat deze het gewicht van vliegtuigen tot 30 ton kan weerstaan. Zo zal Vrsac Airport in de toekomst een belangrijke luchthaven voor vrachtvervoerders worden.

Ponikve Airport – Uzice

Ponikve Airport (IATA: UZC, ICAO: LYUE) ligt in het zuid-westen van Servië op het Ponikve-plateau, op 12 km van de stad Uzice. De luchthaven heeft een van de grootste start- en landingsbanen van dit land. Sinds 2006 is de reconstructie en verbouwing van de luchthaven gestart, waarmee de start- en landingsbaan is voltooid en uitgebreid tot een lengte van 3.200 m.

In 2016 is gestart met de bouw van een nieuwe terminal nadat de werkzaamheden aan het spoor waren afgerond. In de toekomst is het de bedoeling om samen met Morava Airport, het vliegveld van Belgrado te ontlasten.

Goedkoop en betrouwbaar!

Taxi-booking.eu biedt u 24/7 goedkoop, snel en betrouwbaar vervoer van en naar de luchthaven van Belgrado, Nis of Kraljevo. Vergelijk andere aanbieders, maar u zult altijd de beste deals bij taxi-booking.eu tegen komen! Geen stress, wij regelen voor u de meest efficiënte taxidienst om u van en naar Belgrade Nikola Tesla Airport te brengen.

Onderstaande bezienswaardigheden moet je gezien hebben!

Top 10 bezienswaardigheden

Ontdek

  • Kalemegdan
  • Skadarlija
  • Knez Mihailova
  • Sv. Sava tempel
  • Nikola Tesla
  • Ada Ciganlija
  • Beograd na vodi
  • Musea