mokra gora airport taxi transfer booking

Mokra Gora

Als je een van de mooiste dorpen van de wereld zou willen aanwijzen, dan is dat zeker “Mokra Gora”! Het dorp ligt in het Zuid Westen van Servië tussen de bergen Tara en Zlatibor. Valt onder gemeente van Užice en heeft ongeveer 600 inwoners.

De omgeving van Mokra Gora is een echte ecologische reservaat met veel hellingen vol met bomen, waterbronnen, rivierstromen en verschillende beschermende plantensoorten. Het rivierennetwerk omvat de Kamišna, de Witte Rzavan en de Zwarte Rzav en hun zijrivieren.

Traditie

Mokra Gora (Natte berg) is een duidelijk weerspiegeling van culturele en historische traditie van het gebied. De traditionele huisjes van het dorp en omstreken hebben een authentieke bouw met muur dragende structuur van steen en een vierzijdig dak gemaakt van dakspanen of boomstammen. Een goed voorbeeld van behouden traditie in de regio is “Milekići”.

De regio staat ook bekend om hun traditionele productie van hout, aanmaakhout, teer, gedroogd vlees, leer, wol, honing en welbekende brandewijn genaamd “rakija”. Door veel bossen en hout, hebben de inwoners door de jaren heen, zich ontwikkelt tot echte traditionele ambachtelijke vaklieden.

Drvengrad

Mokra Gora werd laatste jaren populair, dankzij het etnodorp Drvengrad, een van de grootste ecologische complexen van Servië. Dit dorp is in eerste instantie gebouwd voor een Servische film van welbekende filmregisseur Emir Kusturica en later omgetoverd tot een toeristische trekpleister. Ben je liefhebber van treinen? Dan is de spoorlijn “Šarganska osmica”, een echte attractie die je beleefd moet hebben! De spoorlijn werd in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd met indrukwekkende uitzichten. Een nostalgische reis met de stoomtrein “Ćira”, neemt passagiers van jong tot oud mee op een historische reis naar het eindstation “Šargan Vitasi”. De stoomtrein passeert hierbij totaal 22 tunnels en vijf bruggen. Deze toeristische attractie is geopend in de periode van 1 april tot 31 oktober.

Taxi transfer Airport Belgrade / Niš <=> Mokra Gora

Taxi transfer nodig van luchthaven Belgrado of Niš? Geen probleem bij ons! Als je vanaf Belgrado (Nikola Tesla) reist, dan duurt de taxirit bijna 3 uur en snelste is via de nieuwe snelweg A2 “Milos Veliki” langs de steden Ub, Ljig. Čačak en Užice. Vanaf Niš (Konstantin Veliki) is het ruim 4 uur reizen via steden Jagodina, Kragujevac, Čačak en Užice. Ook met trein is het mogelijk, het dichtstbijzijnde treinstation is in Braneško polje aan de spoorlijn Beograd – Bar, op 20 km van Mokra Gora. In de toekomst gaat men ook de dichtbij zijnde luchthaven “Ponikve” in Užice openen voor toerisme.

Check ook onderstaande filmpje!

Drvengrad & Sarganska Osmica

Nostalgie!

  • Drvengrad Etno
  • Kremna dorp
  • Mećavnik dorp
  • Šargan dorp
  • Stoomtrein “Ćira”
  • Bele Vode
  • Skigebied “Iver”
  • Festivals