Sokobanja Booking Taxi Airport Transfer

Sokobanja

Sokobanja is na Vrnjačka Banja de bekendste kuuroord van Servië, gelegen in district Zaječar tussen de bergen Rtanj, Devica, Janior en Bukovik. Sokobanja ligt in het zuidoosten van Servië en door de eeuwen heen, heeft het verschillende namen gehad – “Balnea Banja”, ” Velika Banja” en “Aleksinačka Banja”. De rivier “Moravica” stroom door deze kuuroord en stond bekend om het heldere water en de overvloed aan rivierkreeften. Deze rivierkreeften werden zelfs geëxporteerd naar Londen, Parijs en Monte Carlo!

In de buurt ligt ook de “Bovan” meer en de grootste waterval van Servië  “Ripaljka”. In het centrum van Sokobanja, ligt de 19e-eeuwse residentie van prins Miloš Obrenović, evenals de bekende “hamam”, een Turks bad uit de 15e eeuw.

Satiricus Branislav Nušić bedacht een bekende rijm “Sokobanja, Sokograd, dođeš mator, odeš mlad” (“Sokobanja, Sokograd, je komt oud, je vertrekt jong”)

Soko Grad

Soko Grad ook bekend als Sokolac, was een middeleeuwse stad en fort gelegen ten oosten van het bekende kuuroord.  Het fort stamt uit de Romeinse tijd, is door eeuwen heen herbouwd en is inmiddels ook uitgeroepen tot een monument. Enige zichtbare overblijfselen van de bovenstad zijn de poort, muren en drie torens.

Minerale bronnen

Vanwege haar ligging tussen de bergen, heeft de door heel het jaar heen schone berglucht en ook een mild landklimaat. Sokobanja heeft diverse natuurlijke minerale bronnen en gas ter behandeling van talrijke ziekten.

Wat kan je nog meer doen?

Zoek je een actieve vakantie, dan biedt deze kuuroord tal van wandeltochten, bezoeken aan grotten en verschillende sport- en recreatieactiviteiten. De rivier Moravica, de meren Bovan en Vrmidžan zijn rijk aan vis en bieden dus buitengewone mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar ontspanning.

Het hele jaar door organiseert Sokobanja tal van culturele en kunstmanifestaties, zoals “Prva harmonika Srbije” (De eerste accordeon van Servië), kunstkolonie “Sokograd” en “Banjsko kulturno leto” (Culturele zomer in Spa).

Taxi transfer Airport Belgrade / Niš <=> Sokobanja

Taxi transfer nodig van airport Belgrado of Niš? Boek nu extra voordelig! Als je vanaf Belgrado (Nikola Tesla Airport) reist, dan duurt de taxirit bijna 3 uur langs de steden Velika Plana, Svilajnac en Jagodina. Vanaf Niš (Konstantin Veliki Airport) is het een uur reizen via snelweg A1.

Check ook onderstaande filmpje!

Je komt oud, vertrekt jong!

Spa of Serbia!

  • Soko grad
  • Bovansko meer
  • Vrmidžan meer
  • Kloosters
  • Turks bad “Amam”
  • Grotten
  • Watermolen
  • Parken
  • Festivals